Annonsen har avslutats

Denna annonsen avslutades 2017-12-05

Universitetsadjunkt i biblioteks- och informationsvetenskap

Ansök nu!

Borås

Mångfald

Härliga kollegor

Utvecklande roll

Tipsa en vän!

Känner du någon som skulle passa perfekt för den här tjänsten? Tipsa den personen – om tipset leder till en anställning kommer du att få en iPad Mini som belöning!


Tips skickar du enkelt via sms/e-post!

Tipsa om tjänsten!

Känner du någon som du tror hade passat för den här tjänsten? Skicka in ett tips – om personen blir anställd får du en iPad Mini i tipsbelöning!

Tips skickar du enkelt via sms/e-post!

Universitetsadjunkt i biblioteks- och informationsvetenskap, med inriktning mot kunskapsorganisation


Ref: PA 2017/411
Sektionen för biblioteks- och informationsvetenskap söker nu en universitetsadjunkt i biblioteks- och informationsvetenskap, med inriktning mot kunskapsorganisation.


Arbetsbeskrivning

Tjänsten är främst inriktad mot undervisning och handledning på sektionens utbildningsprogram inom biblioteks- och informationsvetenskap på både grund- och avancerad nivå, även undervisning i andra program kan förekomma.

Följande områden är aktuella:              

* Resursbeskrivning (katalogisering, indexering, klassifikation)

* Informationssökning, informationsåtkomst och information retrieval

* Programmering, kodning och databashantering

* Digitala resurser och tjänster


I anställningen ingår förutom undervisning vissa administrativa arbetsuppgifter, utveckling av institutionens pedagogiska arbete, utveckling av kurser och utbildningsprogram samt möjligheten att delta i forskningsprojekt. Utvecklande och genomförande av undervisning med inriktning mot hållbar utveckling förekommer.


Kvalifikationer


För anställning krävs examen på lägst magisternivå i biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande. Vi ser även att du har högskolepedagogisk utbildning omfattande minst 10 veckors heltidsstudier (15 hp) eller på annat sätt förvärvade motsvarande kunskaper samt visad pedagogisk skicklighet. Kunskaper inom flertalet av angivna områden formulerade under tjänstens arbetsuppgifter ovan är ett krav. Vidare ska du ha mycket goda kunskaper i både svenska (alternativt annat skandinaviskt språk) och engelska, i både tal och skrift.Det är för anställningen meriterande med erfarenhet av undervisning, handledning och seminarieverksamhet samt forskningsprojekt. Förtrogenhet med ämnet biblioteks- och informationsvetenskap och kunskaper om och yrkeserfarenhet av kodning och programmering ses även det som en merit. Vidare är det meriterande med god kännedom om biblioteksverksamhet alternativt erfarenheter av det och av kunskaper om och erfarenhet av xml.För en tillsvidareanställning vid högskolan krävs genomgången högskolepedagogisk utbildning motsvarande 10 veckors heltidsstudier eller motsvarande kunskaper. Kursen kan läsas inom ramen för anställningen under de första två anställningsåren.

Högskolan i Borås värdesätter de kvaliteter som en jämn köns- och åldersfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.Anställningsform: Tillsvidare. Sex månaders provanställning kan komma att tillämpas.

Sysselsättningsgrad: 100 %
Tillträde: 2018-02-01

Placeringsort: Borås

Diarienummer: PA 2017/411


Kontakt 

Upplysningar om anställningen lämnas av studierektor Karen Nowé Hedwall via telefon 033- 435 44 83. Fackliga företrädare är Jonas Andersson, OFR-ST, Emma Almingefeldt, Saco-S och Susanne Björkdahl Ordell, OFR/Lärarförbundet, de nås via högskolans växel tfn 033-435 40 00.


Ansökan

Du ansöker om anställningen via vår hemsida genom att klicka på ”Ansök” längst ned i annonsen.

Skriv tydligt i din ansökan vad du söker för anställning och ange diarienummer. Till din ansökan ska följande dokument bifogas:

Personligt brev


CV med referensuppgifter och löneanspråk

Meritportfölj, vilket innebär skriftlig redogörelse både för den vetenskapliga och pedagogiska verksamheten, dokumentation av lärarskickligheten inklusive självvärdering. Mall finner du på hemsidan under Jobba hos oss i vänstermenyn. 

Intyg/betyg och övriga merithandlingar du som sökande vill åberopa.Kontakta HR om du har vetenskapliga publikationer som inte kan bifogas elektroniskt direkt i ansökan. Publikationerna ska vara högskolan tillhanda senast en vecka efter sista ansökningsdatum. Efter sista ansökningsdag kan inga kompletteringar göras elektroniskt.


Enligt Riksarkivets föreskrifter måste vi arkivera ansökningshandlingar exkl. publikationer i två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.
Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen.


Välkommen med din ansökan senast 2017-12-15.

Intresserad av tjänsten men saknar CV?

Du kan snabbt och smidigt påbörja din ansökan via vår Mobil/Snabbansökan längst ned på sidan.

Visa ditt intresse så är du ett steg närmare ditt drömjobb!


Dela annonsen - Hjälp en vän att hitta sitt drömjobb!

Högskolan i Borås

Påbörja din ansökan!

Du måste ange ditt namn.
Du måste ange en giltig e-postadress.
Du måste ange ditt telefonnummer.

Genom att skicka in en ansökan godkänner du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med PuL

Det finns fel i din ansökan, var god gå igenom din information och försök igen.