Enhetschef för arkivenheten

Ansök nu!

Stockholm

Öppenhet

Samverkan

Professionalism

Tipsa en vän!

Känner du någon som skulle passa perfekt för den här tjänsten? Tipsa den personen


Tips skickar du enkelt via sms/e-post!

Spara annons!

Vi skickar ett mail och påminner dig att ansöka

Då så! Då var det klart!

Ett mail är påväg till dig!

Hoppsan!

Något gick fel hos oss! Försök igen senare.

Var god ange en giltig e-postadress
Genom att spara annonsen godkänner du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med PuL

Tipsa om tjänsten!

Känner du någon som skulle passa perfekt för den här tjänsten? Tipsa den personen

Tips skickar du enkelt via sms/e-post!

Spara annons!

Vi skickar ett mail och påminner dig att ansöka

Då så! Då var det klart!

Ett mail är påväg till dig!

Hoppsan!

Något gick fel hos oss! Försök igen senare.

Var god ange en giltig e-postadress
Genom att spara annonsen godkänner du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med PuL

Enhetschef för arkivenheten

StockholmRiksantikvarieämbetet är den myndighet i Sverige som ansvarar för frågor om kulturarvet och kulturmiljön. Kärnan i vårt uppdrag är att stärka och synliggöra kulturarvets betydelse för samhällets utveckling. Här arbetar cirka 220 personer som leder och stödjer arbetet med att bevara, använda och utveckla kulturarvet. Vi har verksamhet på flera orter i Sverige.

Riksantikvarieämbetets arkiv - även känt som Antikvarisk topografiska arkivet (ATA) - är ett forskningsarkiv med omfattande och unika samlingar från 1600-talet och framåt. Förutom myndighetens arkiv inryms även donerade enskilda arkiv från verksamhetsområdet. Därtill finns stora bildsamlingar. Arkivets uppgift är att förvalta, utveckla och tillgängliggöra myndighetens arkivsamlingar. Arkivfunktionen delas med den juridiska enheten där myndighetens verksarkivarie är placerad. Arkivet delar expedition och läsesal med myndighetens bibliotek. Vid enheten arbetar ett 15-tal personer.

En viktig utmaning för arkivet är att möta kraven och förväntningarna som dagens samhälle har på en modern e-förvaltning. l detta ligger att öka tillgängligheten till samlingarna genom digital åtkomst och så fri åtkomst som möjligt. Arkivet används av allmänheten, forskare samt yrkesverksamma inom såväl offentlig förvaltning som privat sektor. På avdelningen pågår en satsning på digital utveckling och där är arkivet en viktig del.

Dina arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill vara med att driva och utveckla vår arkivenhet tillsammans med medarbetarna på enheten. Som enhetschef har du ansvar för att planera, leda och utveckla enhetens verksamhet för att nå uppsatta mål. Du har fullt ansvar för verksamhet, ekonomi och personal. Ditt ledarskap ska bidra till att omsätta myndighetens värdeord - samverkan, öppenhet och professionalism -1 den dagliga verksamheten.

Du kommer att ansvara för att fortsätta det arbete som redan pågår inom enheten för att utveckla verksamheten i enlighet med enhetens uppdrag. Några av fokusområdena är att möta kraven på en e-förvaltning, öka tillgängligheten till samlingarna och att effektivisera och utveckla arbetssätt. Du ingår i avdelningens ledningsgrupp som med utgångspunkt i ett helhetsperspektiv har ett gemensamt ansvar för att leda avdelningens verksamhet.

Din kompetens

Du har relevant akademisk examen där arkivvetenskap ingår samt ledarskapsutbildning.

Du har flerårig erfarenhet av att arbeta med arkivfrågor i en större organisation där du har arbetat med både digitala och analoga arkivmaterial. För att lyckas i rollen ska du ha god kunskap om e-arkiv och digitala informationsflöden samt kunskap om hur arbetssätt, processer och/eller metoder inom arkivområdet bör utvecklas för att enheten ska nå uppsatta mål. Du har erfarenhet av chef- eller ledarskap med dokumenterat goda resultat kring att leda människor och verksamhet i utveckling.

Vi vill att du har ett inspirerande, tydligt och resultatorienterat ledarskap som utvecklar verksamheten genom medarbetarna. Ditt ledarskap karaktäriseras av ett coachande förhållningssätt och du har lätt för att samarbeta och att skapa delaktighet och engagemang. Du har ett lösningsfokuserat synsätt samt ett intresse för förändrings- och utvecklingsarbete. Du är analytisk, strukturerad och har en strategisk förmåga. Du är en duktig kommunikatör och har lätt för att uttrycka dig i både i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt

Anställningen är tills vidare, med sex månaders provanställning. Myndigheten tillämpar tidsbegränsade chefsförordnande.

Tillträde snarast. Tjänsteplacering i Stockholm.

Vi anser det viktigt med mångfald på arbetsplatsen och ser gärna såväl manliga som kvinnligande sökanden med varierade livserfarenheter.

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 2018-02-02. Märk din ansökan med refnr RAÄ-208-131.

Kontaktpersoner

Inger Mattsson
Avdelningschef
08-5191 8000

Therese Linder
HR-konsult
08-5191 8000

Catrin Rigefalk
ST-kultur
08-5191 8000

Jessica Öhnell
SACO
08-5191 8000


Intresserad av tjänsten men saknar CV?

Du kan snabbt och smidigt påbörja din ansökan via vår Mobil/Snabbansökan längst ned på sidan.

Visa ditt intresse så är du ett steg närmare ditt drömjobb!


Dela annonsen - Hjälp en vän att hitta sitt drömjobb!

Riksantikivarieämbetet

Påbörja din ansökan!

Du måste ange ditt namn.
Du måste ange en giltig e-postadress.
Du måste ange ditt telefonnummer.

Genom att skicka in en ansökan godkänner du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med PuL

Det finns fel i din ansökan, var god gå igenom din information och försök igen.

Fler lediga tjänster hos Riksantikivarieämbetet

Stockholm

Riksantikvarieämbetet söker verksamhetsledare

Mer information »